Ambassadörskap

Vilken skola vill vi ha? Varför har vi fler pensionsavgångar än nyexaminerade?

I min värld, som för den delen kanske är alldeles för snäv, så tycker jag att det skrivs alldeles för lite positivt om skolan. Jag är av den uppfattningen att om man valt att arbeta i skolans värld så tar man ansvar för den. I stort. I smått.

Jag ser på tok för många lärare, fackliga och skolledare som delar och kommenterar inlägg om skolan. Inlägg som i sig kanske inte är helt fel, men problemet är att det skrivs i det offentliga vardagsrummet (läs öppna sociala medier). Inlägg som istället borde diskuteras innanför skolans väggar, objektivt, nyanserat och faktabaserat. För vad händer? Jo, gemene man, kanske en och annan förälder tolkar inläggen med sina ögon och tyckandet om skolan är igång. Känns orättvist och inte helt rätt alla gånger. Den samlade bilden av skolan speglas av alla dessa inlägg.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta, men poängen är att skolan inte är som den var när du själv gick i den. Tiden går framåt! De som arbetar i skolans värld gör varje dag skillnad och jag önskar bara att alla kunde vara bättre ambassadörer utåt. Skulle vilja dela med mig några tips till den som som skriver ett inlägg om skolan i det offentliga vardagsrummet:

Tänk att det ska leda till att fler vill utbilda sig. Tänk att det är direkt feedback till din egna insats. Tänk att det ska visa allt gott skolans personal gör. Tänk att det är beröm till mottagarens barn.

Att arbeta i skolan är fantastiskt spännande, varierande och utvecklande. STOLT!

/Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: