Hälsofrämjande strategier

Institutionen skola vad är det? Enligt mig så är det en komplex och oerhört spännande arbetsplats att diskutera. En arbetsplats för elever, lärare, pedagoger, skolledare, resurspersoner, Syv, kökspersonal, lokalvårdare, skolhälsovård, administrativa personer, vaktmästare..

Hur skapar vi en uppåtgående spiral ur ett hälsofrämjande perspektiv? Hur matar vi det positiva? Eller ännu mer målande, hur vattnar vi rötterna så att blomman kan slå ut och hur vårdar vi blomman så att den får lång livslängd? Änga/Västervångskolan ska vara en plats som man har en skön känsla till, där man får vara som man är och samtidigt växa och utvecklas som människa. Fysisk, psykisk och social hälsa påverkar vår insats oavsett, därför är ett gott arbetsmiljöarbete grunden för ett framgångsrik skola.

Idag träffades skolledning, hälsoinspiratörer (lärare+fritidspedagog), skolsköterskor och skolvärd för att starta inventeringen kring hälsofrämjande arbete. Syftet är att arbeta fram medvetna (och omedvetna) hälsofrämjande strategier för en frisk och välmående arbetsplats, alla kategorier. Vad som kommer hända kan jag inte förutspå, speciellt inte när man har att göra med detta tokiga men ack så kompetenta gäng!

Vem vill inte ha kul på jobbet? Snart dags för fredagsfys💪

/Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: